FAQ

Frequently Asked Questions

Skärplotter - Generellt

 

1: Det finns två sätt att använda skärplotteren


 1. Med hjälp av Cutout-funktionen i Easycut (Windows-portinställningen kommer alltså inte att användas
 2. Använda WinPCsign eller Windows Plotter Driver (USB Dongle) 1. Easycut, följ denna utskurna-guide och om du inte har installerat programmet, använd den här installationsguiden
 2. Gör följande:
  1. Klicka på den högra musknappen påThis PC och välj Egenskaper.
  2. Välj fliken "Maskinvara" och klicka på "Enhetshanteraren"
  3. Dobbeltklikke deretter på Kommunikasjonsport (COM1)
  4. Dubbelklicka sedan på Kommunikationsport (COM1)
Om ovanstående guide inte hjälper, kan vi rekommendera att du avinstallerar WinPCsign och installerar om programmet igen eller kanske testar programmet på en annan dator. Såvida det inte är en Windows Plotter-drivrutin, rekommenderar vi att du installerar den igen och följer den här guiden, Klicka här . 3: Bokstäver skurna längs folierullens längd skärs i varandra


När du använder en rullrulle är det viktigt att du rullar folien av rullen du förväntar dig att klippa så att den hänger lös. Skärplottaren kan inte rulla rullens folie automatiskt. (Endast om det är en mindre rulle och du kör med lägsta skärhastighet). 
4: Det är som om släden som håller kniven är lösBladhållaren är en mycket viktig del av skärplottaren. När du får fräsplottaren och packas upp, montera hållaren (även kallad knivhylsan). 
1. Det finns tre hjul på knivhållaren, hjulet närmast kniven (som syns på bilden) monteras först. Sedan böjs hållaren ner tills det övre hjulet kan komma in i metallskenan. När detta är gjort kan hållaren skjutas upp och skjutas mot metallskenan, eftersom ett hjul är fjäderbelastat.
2. Slutligen bör släden kunna löpa smidigt i metallskenan med alla tre hjulen och vara 100% horisontell. (som på bilden)
5: När jag trycker på Print-ikonen händer ingenting


Cutter Plotter fungerar inte som en skrivare, den måste använda specialiserad programvara för att kommunicera från PC till Plotter. Vi levererar Easycut till alla våra skärplotterar, förutom att vi erbjuder WinPCsign i olika versioner.
Om du behöver hjälp med Easycut hänvisar vi till menypost 2. i Easycut faq högst upp på sidan.
Om du har köpt och installerat Windows Plotter Driver (inkl. Blue USB Dongle) rekommenderar vi att du går igenom vår installationsguide igen för att kontrollera om det finns installationsfel.6: Vad ska tryck och hastighet läggas till?


Klipptrycket bör normalt vara från 120 gr. och uppåt, beroende på foliens tjocklek. Du kan valfritt trycka på Online / Offline-knappen på skärplottaren och sedan TEST, och en 1½ cm bred / hög kvadrat skärs så att du kan se om kniven går igenom folien.
Klipphastigheten bör vara mellan 200 och 300 mm / s. beroende på hur snabbt plottaren kan följas med folie och hur tung folien är.
8: Redsail-skärplottaren skär över arbetsområdet när du är klar


Om din skärplottare skär över arbetsområdet när den är klar klippningen, är det 95% sannolikhet för att det beror på. fel stoppsignal från USB till seriell adapter. Således vet skärplottaren inte var den ska återgå till när uppgiften är klar.

Försök klippa med direktkommunikation via en seriell portdator eftersom det kommer att lösa problemet.
Vi har billiga bärbara datorer för seriella portar:  www.itreservdelar.se

 

Alternativt kan du köpa en USB till seriell adapter från oss.

Utöver detta kan det finnas:
 1. Eftersom skärområdet överstiger arbetsområdet, men detta är extremt sällsynt
 2. Seriekabeln har skadats, så den kommer vanligtvis att vara väldigt sporadisk när felet hamnar