Direct-to-film skrivare

 
En DTF-skrivare (Direct to Film) är en typ av skrivare som används för att överföra färger och mönster direkt på textilmaterial. Denna teknik liknar DTG-skrivare (Direct to Garment), men istället för att skriva direkt på tyget skriver DTF-skrivaren på en speciell film.

Här är en allmän översikt över hur en DTF-skrivare fungerar:

  • Design: Först skapas eller väljs det önskade mönstret eller designen som ska skrivas på tyget.
  • Filmutskrift: DTF-skrivaren skriver ut det valda mönstret på en speciell film med hjälp av färgstarka bläck eller pigment.
  • Applicering av pulver: Efter utskriften täcks det våta bläcket på filmen med ett lager av specialpulver. Detta pulver fungerar som en bindemedel som hjälper till att överföra färgerna till tyget.
  • Vibration/skakning: Efter pulverappliceringen vibreras eller skakas filmen för att säkerställa att pulvret fördelas jämnt över mönstret och binder till bläcket.

Överföring till tyg: Den förberedda filmen placeras sedan med pulvret nedåt på det önskade tyget och värms upp med hjälp av en värmepress eller värmepanna. Värmen smälter pulvret och binder det till tyget, vilket skapar det önskade trycket eller mönstret.

DTF-skrivare är populära inom textilindustrin eftersom de möjliggör utskrift på olika typer av tyger, inklusive bomull, polyester och blandade material. De ger också möjlighet att uppnå detaljerade och färgglada tryck på tyget. DTF-skrivare används ofta för tillverkning av kläder, merchandise, anpassade textilprodukter och mer.
 

    Apex Direct-to-film A3 system
    75.494:-
    94.368:- inkl. moms