Direct-to-film skrivare

 
En DTF-skrivare (Direct to Film) är en typ av skrivare som används för att överföra färger och mönster direkt på textilmaterial. Denna teknik liknar DTG-skrivare (Direct to Garment), men istället för att skriva direkt på tyget skriver DTF-skrivaren på en speciell film.

Här är en allmän översikt över hur en DTF-skrivare fungerar:

 • Design: Först skapas eller väljs det önskade mönstret eller designen som ska skrivas på tyget.
 • Filmutskrift: DTF-skrivaren skriver ut det valda mönstret på en speciell film med hjälp av färgstarka bläck eller pigment.
 • Applicering av pulver: Efter utskriften täcks det våta bläcket på filmen med ett lager av specialpulver. Detta pulver fungerar som en bindemedel som hjälper till att överföra färgerna till tyget.
 • Vibration/skakning: Efter pulverappliceringen vibreras eller skakas filmen för att säkerställa att pulvret fördelas jämnt över mönstret och binder till bläcket.

Överföring till tyg: Den förberedda filmen placeras sedan med pulvret nedåt på det önskade tyget och värms upp med hjälp av en värmepress eller värmepanna. Värmen smälter pulvret och binder det till tyget, vilket skapar det önskade trycket eller mönstret.

DTF-skrivare är populära inom textilindustrin eftersom de möjliggör utskrift på olika typer av tyger, inklusive bomull, polyester och blandade material. De ger också möjlighet att uppnå detaljerade och färgglada tryck på tyget. DTF-skrivare används ofta för tillverkning av kläder, merchandise, anpassade textilprodukter och mer.
 

  Apex A3 Direct To Film Printer
  76.829:-
  96.036:- inkl. moms

   Direkt till film-skrivare: Revolutionerande teknik för framtidens tryckbehov

   Direkt till film-skrivare (DFT-skrivare) är en banbrytande teknologisk utveckling som har tagit världen med storm. Denna innovativa teknik ger användarna möjlighet att skriva ut direkt på film, vilket ger en otrolig flexibilitet och kvalitet som tidigare var ohörd i tryckvärlden. I denna djupgående guide kommer vi att utforska de otaliga fördelarna med DFT-skrivare, de olika bläcktyper som finns tillgängliga, samt hjälpa dig att fatta det bästa beslutet när det gäller att välja rätt DFT-skrivare för dina behov.

   Fördelar med DFT-skrivare:

   • Hög kvalitet: DFT-skrivare kan leverera utskrifter i en kvalitet som kan jämföras med de mest traditionella tryckmetoderna, vilket garanterar att dina projekt alltid ser professionella och skarpa ut.
   • Brett utbud av material: En av de mest imponerande funktionerna hos DFT-skrivare är deras mångsidighet. Du kan skriva ut på en mängd olika material, vilket ger dig otaliga möjligheter att förverkliga dina kreativa visioner.
   • Hög hastighet: DFT-skrivare är kända för sin snabba utskriftshastighet, vilket innebär att du kan producera utskrifter på rekordtid utan att kompromissa med kvaliteten.
   • Rimliga kostnader: Även om DFT-skrivare är tekniskt avancerade är de ofta mer prisvärda än traditionella tryckmetoder, vilket gör dem till en ekonomiskt rimlig lösning för både små och stora projekt.

   Nackdelar med DFT-skrivare:

   • Hög startkostnad: Anskaffning och installation av en DFT-skrivare kan vara en investering som kräver lite startkapital, men i slutändan kommer den att tjäna sig själv hem på grund av de många fördelarna med skrivaren.
   • Specialfilm krävs: DFT-skrivare kräver användning av specialfilm, som kan vara lite dyrare än traditionella utskriftsmedier.
   • Kräver expertis: Att bli skicklig i användningen av DFT-skrivare kräver en viss grad av tekniskt kunnande och förståelse, särskilt när det gäller finjustering av inställningarna för att uppnå de bästa resultaten. Men med tiden och erfarenhet blir det en uppgift som är överkomlig och hanterbar.

   Typer av bläck till DFT-skrivare:

   • Vattenbaserat bläck: Vattenbaserat bläck är den vanligaste typen av bläck till DFT-skrivare. Det är miljövänligt och enkelt att arbeta med.
   • UV-bläck: UV-bläck är känt för sin hållbarhet och är idealiskt för utomhusprojekt där utskriften måste motstå vind och väder.

   Val av rätt DFT-skrivare:

   När du är redo att välja en DFT-skrivare finns det flera faktorer du bör överväga:

   • Storlek: DFT-skrivare finns i olika storlekar, från små skrivbordsenheter till stora industriella maskiner. Välj en storlek som passar dina projekters omfattning.
   • Upplösning: Upplösningen på en DFT-skrivare bestämmer den detaljnivå den kan uppnå. Välj en skrivare med tillräcklig upplösning för dina krav.
   • Hastighet: Utskriftshastigheten kan variera betydligt mellan olika DFT-skrivare. Bedöm hur snabbt du behöver producera utskrifter och välj en skrivare som matchar dina krav.
   • Pris: Priset på en DFT-skrivare kan variera betydligt beroende på dess funktioner och kapacitet. Fastställ din budget och hitta en skrivare som passar dina ekonomiska ramar.

   Populära och pålitliga DFT-skrivare

   Utöver ovanstående information, finns det ett antal populära DFT-skrivare på marknaden som har visat sig vara både pålitliga och effektiva. Här är några exempel:

   Apex Direct-To-Film A3 System: Om du letar efter en prisvärd lösning, är Apex Direct-To-Film A3 System ett bra alternativ. Denna DFT-skrivare har en upplösning på 1200 x 1200 dpi och erbjuder ett överkomligt sätt att komma igång med direkt-till-film-utskrift.

   Framtiden för utskrift med DFT-teknik

   DFT-skrivare representerar en revolutionerande teknik inom utskriftsbranschen. De erbjuder enastående kvalitet, flexibilitet och hastighet, vilket öppnar upp för en värld av nya möjligheter. Oavsett om du är en professionell tryckare eller en kreativ entusiast, kan DFT-tekniken hjälpa dig att förvandla dina utskriftsprojekt till verkliga konstverk.

   Med rätt val av DFT-skrivare och den nödvändiga expertisen kan du dra full nytta av alla de fördelar som denna spännande teknologi har att erbjuda.