Skärplotter

Våra skärplottrar ger dig möjligheten att framställa dina egna skyltar, wallstickers eller utskärningar i textil folie. Oavsett om det är för hobbybruk, mindre produktion eller stor produktion har Skyltproduktion lösningen för dig. Vi erbjuder ett stort urval av skärplottrar till låga priser.
Vi prioriterar framför allt stabilitet, ergonomi, kvalitet och hållbarhet framför priset. Alla våra skärplottrar är genomgångna och testade av erfarna tekniker innan de skickas ut.
Behöver du ytterligare rådgivning, är du välkommen till at ringa oss på telefon +46 85 250 38 66 eller skicka email till order@skyltmaskiner.se.

   Med en skärplotter kan du göra dina egna skyltar enkelt, snabbt och billigt. Eller så kan du klippa i textilfolie och göra dina egna tryck för t.ex. T-shirts etc. De skärare som du hittar hos oss är alla CE-märkta, kvalitetsprovade och de är alla mycket användarvänliga och redo att användas vid leverans. Du installerar programvaran på din dator. Anslut sedan skärplotteren. Du kan nu göra dina egna tecken.

   En foliesigneringsmaskin, även känd som skärplotter, används av professionella skyltföretag för att producera väderbeständiga skyltar, affischer, tavlor etc. De olika typerna av självhäftande folie har en avtagbar bakfodring så att endast limet finns kvar på folien. Folien kan också användas för montering på bilar, fönster, båtar, motorcyklar osv. Om bara ytan är målad och rengjord, kommer folien att hålla fast om du följer installationsinstruktionerna.

   De typiska foliestorlekarna är 63 cm och 126 cm, vilket innebär att vi främst säljer dessa skärstorlekar. Det gör filmhanteringen mycket enklare att ha en skärplotter som passar filmens optimala dimensioner.

   I allmänhet är hårdvaran identisk med en traditionell plotter, förutom att bläckpenna ersätts av en mycket skarp plotterkniv, som används för att klippa olika former. Plotteren kan justera knivtrycket antingen manuellt eller digitalt, så design kan skäras antingen helt genom folien eller endast toppskiktet. Det är vanligtvis bara det översta skiktet som behöver skäras, så att avfallet kan tas bort och det resterande används. Det är dock viktigt att inte klippa det papperslager som folien sitter på. Du kan också byta ut knivhållaren mot en pennahållare. Då kan du fortfarande använda skärplotteren för att plotta, eftersom det helt enkelt är plotterprogrammet som översätter ritinformation (t.ex. från CAD / CAM och ritprogram) till konturer (skärvägar) som styr kniv- eller pennrörelserna. Både plotterknivar och plotterpennor kan lätt bytas ut när de bärs.

   Foliekniven är vanligtvis utformad som en plotterpenna och monterad i ett roterande kullager så att knivhuvudet roterar så att det vänder korrekt i den riktning det bör börja skäras.

   Programmet för skärplotter kan fungera med de flesta erkända grafikprogram i EPS- och AI-filformat i tidigare versioner.

   Textklipp är vanligtvis bara i en färgskärning, eftersom det är mycket enkelt. Men du kan också placera flera färger ovanpå varandra om du behöver ett tecken som är extremt hållbart. Det kräver dock extra hantering.

   Det finns många olika skärplotterar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken modell att välja, men vi är glada att ge råd.