Skärplotter

Våra skärplottrar ger dig möjligheten att framställa dina egna skyltar, wallstickers eller utskärningar i textil folie. Oavsett om det är för hobbybruk, mindre produktion eller stor produktion har Skyltproduktion lösningen för dig. Vi erbjuder ett stort urval av skärplottrar till låga priser.
Vi prioriterar framför allt stabilitet, ergonomi, kvalitet och hållbarhet framför priset. Alla våra skärplottrar är genomgångna och testade av erfarna tekniker innan de skickas ut.

Behöver du ytterligare rådgivning, är du välkommen till at ringa oss på telefon +46 85 250 38 66 eller skicka email till order@skyltmaskiner.se.

   Skärplotter för skylttillverkning

   Med en skärplotter kan du enkelt, snabbt och billigt tillverka dina egna skyltar och egendesignade dekaler. Eller så kan du skära i textilfolie och göra dina egna tryck till exempelvis t-shirts med mera. De skärplottrar du hittar hos oss är alla CE-märkta, kvalitetstestade och mycket användarvänliga, redo att användas vid leverans. Du installerar programvaran på din dator. Sedan ansluter du skärplottern. Nu kan du tillverka dina egna skyltar.

   Fördelar med skärplottrar

   En foliemaskin, även känd som skärplotter, används av professionella skyltföretag för att producera väderbeständiga skyltar, affischer, skyltar osv. De olika typerna av självhäftande folier har en bakgrund som kan avlägsnas, så att bara klister återstår på folien. Folierna kan också användas för montering på bilar, fönster, båtar, motorcyklar osv. Bara om ytan är lackad och rengjord kommer folien att fästa om monteringsanvisningarna följs.

   Vad är en foliemaskin?

   De vanliga foliebredderna är 63 cm och 126 cm, vilket gör att vi främst säljer skärplottrar i dessa storlekar. Det förenklar hanteringen av folien att ha en skärplotter som är anpassad till foliens optimala mått.

   Hårdvara och mjukvara

   Generellt sett är hårdvaran identisk med en traditionell plotter, förutom att bläckpennan har ersatts av en mycket vass plotterkniv som används för att skära olika former. Plottern kan justera knivens tryck antingen manuellt eller digitalt, så att designerna kan skäras antingen genom hela folien eller bara det översta lagret. Vanligtvis är det bara det översta lagret som behöver skäras så att du kan ta bort avfallet och använda det återstående. Det är dock viktigt att inte skära i det bakre papperslaget som folien sitter fast på. Du kan också byta ut knivhållaren mot en pennhållare. Då kan du fortfarande använda skärplottern för ritning, eftersom det bara är ritprogramvaran som översätter ritningsinformationen (till exempel från CAD/CAM- och ritningsprogram) till konturer (skärbanor) som styr knivens eller pennans rörelser. Både plotterknivar och plotterpennor kan enkelt bytas ut när de är slitna.

   Foliekniven är vanligtvis utformad som en plotterpenna och monterad i ett roterande kullager, så att knivens huvud roterar så att det är korrekt riktat i den riktning det ska starta skärningen.

   Skärplotterprogramvaran kan arbeta med de flesta erkända grafiska programmen i filformaten EPS och AI av tidigare versioner.

   Textskärningar på skärplotter

   Textskärningar är vanligtvis endast i en färg, eftersom det är mycket enkelt. Men du kan också lägga flera färger ovanpå varandra om du behöver en skylt som är mycket hållbar. Det kräver dock extra hantering.

   Skärplottrar och självhäftande skyltfolie

   Skärplottrar är en typ av datorstyrd maskin som kan skära en mängd olika material, inklusive självhäftande skyltfolie. Skärplottrar finns i många olika storlekar och funktioner, men de flesta har flera gemensamma funktioner.

   En skärplotter har en kniv som är monterad på en rörlig arm. Kniven rör sig längs en skala eller en guide och kan användas för att skära många olika former och designer. Skärplottrar kan användas för att skära en mängd olika material, inklusive papper, kartong, vinyl, tyg och självhäftande skyltfolie.

   Självhäftande skyltfolie är en typ av plastfilm som har ett klisterlager på baksidan. Filmen kan användas för att göra skyltar, klistermärken, dekorativa element och mycket mer. Självhäftande skyltfolie finns i många olika färger, mönster och tjocklekar.

   Skärplottrar och självhäftande skyltfolie är ett populärt verktyg för både yrkesmänniskor och hobbyister. Skärplottrar kan användas för att skapa en mängd olika kreativa projekt, och självhäftande skyltfolie kan användas för att ge en personlig touch till alla ytor.

   Hur använder man en skärplotter för självhäftande skyltfolie?

   För att använda en skärplotter för självhäftande skyltfolie måste du först välja rätt folie. Filmen måste vara kompatibel med din skärplotter och vara av en typ som är lämplig för det projekt du vill göra.

   När du har valt folien måste du öppna ett designprogram på din dator. Det finns många olika designprogram för skärplottrar, och de flesta av dem har inbyggda funktioner för att skapa skyltar och andra kreativa projekt.

   När du har skapat din design måste du importera den till din skärplotter. Sedan måste du ställa in kniven till rätt längd och djup. Kniven måste vara tillräckligt vass för att skära igenom folien, men inte så vass att den skadar folien.

   När kniven är inställd måste du placera folien på skärbordet. Se till att folien är ordentligt fastsatt på bordet så att den inte rör sig när du skär.

   Nu kan du starta skärprocessen. Skärplottern kommer att flytta kniven längs den angivna linjen och skära folien enligt den önskade designen.

   När folien är skuren måste du ta bort den från skärbordet. Nu kan du applicera folien på den önskade ytan.

   Tips för att använda skärplottrar och självhäftande skyltfolie

   • För att få bästa resultat bör du använda färska, vassa knivar.
   • Testa alltid din skärplotter på en bit spillfolie innan du börjar skära på ditt riktiga projekt.
   • Se till att folien är ordentligt fastsatt på skärbordet innan du startar skärprocessen.
   • Om du behöver skära komplexa former eller designer kan du använda maskeringstejp för att skydda de delar av folien du inte vill skära.
   • Självhäftande skyltfolie kan vara lite svår att hantera när den är nyklippt. Du kan använda en varmluftspistol för att göra folien mjukare och lättare att arbeta med.

   Säkerhetstips

   • Använd alltid skyddsglasögon när du använder en skärplotter.
   • Håll händer och andra kroppsdelar borta från kniven.
   • Se till att skärplottern är avstängd när du inte använder den.
   Skärplottrar och självhäftande skyltfolie är kraftfulla verktyg som kan användas för att skapa en mängd olika kreativa projekt. Med lite övning kan du lära dig att använda dessa verktyg för att skapa vackra och professionella skyltar och andra dekorativa element.

   Val av skärplotter

   Skärplotterprogramvaran kan arbeta med de flesta erkända grafiska programmen i filformaten EPS och AI av tidigare versioner.

   Råd vid val av skärplotter

   Det finns många olika skärplottrar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken modell man ska välja, men vi ger gärna råd.