Kom igång med skyltproduktion

Överväger du att starta produktion av dina egna skyltar eller textiltryck?
På Skyltmaskiner.se hittar du ett stort urval av startpaket med skyltmaskiner och material för alla behov!

Vad behöver jag för att starta min egen produktion av skyltar och textiltryck?

För att hjälpa dig komma igång med din egen produktion av skyltar och textiltryck har vi satt ihop ett antal startpaket i olika prisklasser som innehåller allt du behöver för att komma igång. Den utrustning du behöver beror först och främst på vad du vill producera.

Längst ner på sidan hittar du därför en kort beskrivning av de två vanligaste produktioner med våra maskiner.
     Produktion av egna skyltar

     Utrustning:

     • Skärplotter
     • Standardfolie eller specialfolie
     • Dator med skärande programvara

     Arbetsprocess vid montering av skylt på plana ytor:

     Börja göra din design med skärande programvara på en dator. På Sign Production rekommenderar vi programmen Easy Cut, Sure Cuts A Lot, WinPCSign och Signpal. Om du vill importera din egen design (t.ex. logotyp) rekommenderar vi att du kontaktar vår kundservice för gratis rådgivning. Läs mer om de olika programmen här: Skärprogram.

     Datorn ansluter till din skärplotter som sedan används för att plotta (klippa) din önskade design till det material du väljer. För skyltproduktion kan både standard och specialfolie användas, beroende på vilken skylt ska ha och var skylten ska användas. Läs mer om de olika typerna av material här: Material.

     Efter att plotteren har klippt bort tas överskottsmaterialet bort. Sedan överför du din design till överföringsfolien och ser till att resultatet blir exakt som du tänkt innan du överför det till slutprodukten. Se till att skrapa bort luftbubblor noggrant för bästa resultat.

     Tips: Vid applicering på stora ytor kan vatten med fördel användas med en droppe tvättmedel eftersom det är lättare att få trycket placerat korrekt.


     Produktion av textiltryck

     Utrustning:

     Arbetsprocess med textilfolie:

     Börja göra din design med skärande programvara på en dator. På Sign Production rekommenderar vi programmen Easy Cut, Sure Cuts A Lot, WinPCSign och Signpal. Om du vill importera din egen design (t.ex. logotyp) rekommenderar vi att du kontaktar vår kundservice för gratis rådgivning. Läs mer om de olika programmen här: Skärprogram.

     Datorn ansluter till din skärplotter som sedan används för att plotta (klippa) din önskade design till det material du väljer. För produktion av textiltryck används textilfolie. Textilfolie finns i ett stort urval beroende på vilken effekt ditt tryck ska ha. Du hittar vårt breda urval av textilfolie här: Textilfolie.

     När din design har klippts bort tas överskottsmaterialet bort. Överför sedan designen till överföringsfolien så att det blir lättare att skriva ut på önskat tygstycke. Vänd designen upp och ner och lägg den ovanpå tyget i en värmepress. Värmepressen används för att värma limmet så att ditt tryck fästs på tyget.

     OBS: Vi rekommenderar att den önskade designen för hobby / semi-professionell användning är relativt enkel. Skärplotter är inte lämpliga för mycket komplicerade motiv (t.ex. bilder eller mycket tunna bokstäver). Istället kommer filmen att skrivas ut direkt på folien och en specialskrivare används vanligtvis för denna process, som för närvarande inte används. ingår i vårt sortiment. I detta fall rekommenderar vi att du kontaktar ett professionellt tryckföretag snarare än att starta din egen produktion.

     Behöver du ytterligare rådgivning, är du välkommen till at ringa oss på telefon +46 85 250 38 66 eller skicka email till order@skyltmaskiner.se.